Članak

Hiljade turista u Sarajevu ispraćaju staru godinu

U Sarajevuo su doputovali gosti iz Srbije i Hrvatske, ali veliki je broj i gostiju iz Slovenije, Turske, Njemačke...

SARAJEVO, (Patria) - Hiljade turista iz zemlje i regiona, ali i brojnih država svijeta borave u Sarajevu ovih prazničnih dana, a novogodišnju noć mnogi od njih dočekat će uz koncert regionalne zvijezde Zdravka Čolića na Marijin Dvoru.

Procjene su da će u Sarajevu u nedjelju navečer biti najmanje 100.000 ljudi, koji će uživati u ljepotama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

"Nemamo organizovan sistem koji objedinjuje podatke, ali pratimo šta se dešava u gradu. Na stranicama za rezervacije piše kako su kapaciteti u Sarajevu popunjeni i do 90 posto, a to nam potvrđuju i hotelijeri”, rekli su iz Turističke zajednice KS.

Načelnik općine Stari Gad Ibrahim Hadžibajrić rekao je da su hoteli, moteli i hosteli u najstarijoj sarajevskoj općini popunjeni već nekoliko sedmica prije Nove godine.

"Kapaciteti na Bjelašnici su potpuno rezervisani jer će turisti nakon proslave produžiti odmor i ići na skijanje", kazao je ranije direktor TZ KS Nermin Muzur.

U Sarajevo su doputovali gosti iz Srbije i Hrvatske, ali veliki je broj gostiju je došao iz Slovenije, Turske, Njemačke...

Sigurnosne mjere u gradu su pojačane kako bi se izbjegli neželjeni incidenti.

#Lifemagazin