Članak

Senad Mašović preuzeo dužnost načelnika ZŠ OS BiH

Ministrica odbrane Marina Pendeš kazala je da očekuje i da budući načelnik intenzivno radi i da OS BiH budu prepoznate kao najbolji dio društva, očekujući da se što prije aktivira MAP.

SARAJEVO, (Patria) - U Domu Oružanih snaga BiH danas je održana svečana ceremonija primopredaje dužnosti načelnika Zajedničkog štaba OS BiH između general-pukovnika Ante Jeleča i general-majora Senada Mašovića.

Ministrica odbrane Marina Pendeš kazala je da očekuje i da budući načelnik intenzivno radi i da OS BiH budu prepoznate kao najbolji dio društva, očekujući da se što prije aktivira MAP.

General Ante Jeleč istakao je kako je ponosan što je bio na čelu snaga koje su činile dobro, bile snage interesa BiH u svijetu.

Novi načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-major Mašović rekao je kako je bitna činjenica da OS BiH imaju kontinuitet i da je pred njima intenzivan period gdje se očekuje značajno unapređenje kapaciteta i sposobnosti, opremanje jedinica i otpočinjanja prvog godišnjeg ciklusa pregleda, tj. aktiviranje MAP-a.

- Pred nama stoji niz izazova na koje trebamo odgovoriti. Imamo dovoljno razumijevanju predstavnika državnih institucija u segmentu stvaranju pretpostavki za povećanje budžetskih izdvajanja čime će se proces modernizacije i unapređenja sposobnosti intenzivno nastaviti i stvoriti respektabilnu oružanu silu koja će biti u svakom trenutku spremna da izvršava zakon o odbrani na cijeloj teritoriji BiH u interesu svih građana BiH - kazao je Mašović.

#BiH