Članak

Turski premijer u obilasku Sarajeva:Yildirim i Zvizdić na mjestu gdje se spajaju Istok i Zapad

Drugog dana zvanične posjete BiH, truski premijer Binali Yildirima je prošetao glavnim gradom BiH, Sarajevom. Obišao je Baščaršiju i uživao s delegacijom u znamenitostima ovog dijela grada.

SARAJEVO, (Patria) - Drugog dana zvanične posjete BiH, truski premijer Binali Yildirima je prošetao glavnim gradom BiH, Sarajevom. Obišao je Baščaršiju i uživao s delegacijom u znamenitostima ovog dijela grada.

Yildirim je zajedno s delegacijom i Zvizdićem fotografisao se na mjestu gdje se spajaju Istok i Zapad. Turski premijer došao je na jedinstveno mjesto u Sarajevu za koje će vam svako, bio on Sarajlija ili posjetitelj Sarajeva, reći da je upravo to linija gdje se sudaraju, dodiruju i spajaju Istok i Zapad. Ne samo kao strane svijeta, već i kao civilizacije. 

U Sarajevu je jutros održan i sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, premijera Republike Turske Binali Yildirima, reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i Alija Erbasa, predsjednika Uprave za vjerske poslove Republike Turske – Diyaneta.

Zvizdić i Yildirim su posjetili i Šehidsko mezarje Kovači, kao i Galeriju 11/7/95.

Inače, premijer Republike Turske Binali Yildirim stigao je u Sarajevo u okviru službene posjete Bosni i Hercegovini, na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Osim susreta s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i susreta delegacija Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske održan je i susret sa članovima kolegija Parlamentarne skupštine BiH i članovima Predsjedništva BiH.
 

#BiH