Članak

Cerić: Pitam narod, je li vam dobro? Ako jeste birajte jednako kao i dosad!

Ja pitam narod, je li im dobro? Ako im je dobro neka biraju isto, ako nije, neka biraju drukčije, izjavio je večeras Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH, javlja NAP.

Ja pitam narod, je li im dobro? Ako im je dobro neka biraju isto, ako nije, neka biraju drukčije, izjavio je večeras Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za člana Predsjedništva BiH u Dnevniku D na Federalnoj televiziji, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

- Naša vjera i nacija su neupitni, ali je za Bošnjake ključno pitanje imamo li državu koja je sposobna da osigura uvjete za život, i što je najvažnije da osigura da se našoj djeci ne ponovi ono što se dešavalo nama od 1992. godine do 1995. – kazao je Cerić.

Prema njegovim riječima, on se odlučio kandidirati za člana Predsjedništva vjerujući da se sa te pozicije može mnogo više uraditi nego što je dosada urađeno.

- Svi oni koji su na vlasti su pokazali šta mogu i šta ne mogu. Pozicija bošnjačkog člana Predsjedništva BiH nije dovoljno iskorištena. Posebno smo jako nisko pali u muslimanskom svijetu, država je izgubila ugled. Pozicija u Predsjedništvu daje velike mogućnosti da se pomogne državi – dodao je Cerić.

On nije htio na pitanje voditelja komentirati druge moguće kandidate u istoj utrci, kazavši kako ima ljudi koji vjeruju u ideju poboljšanja situacije i imaju entuzijazam da se uključe u projekt.

- Nemam potrebe da ja dajem sud o nekome. Neka narod odluči u oktobru. Ali, član Predsjedništva treba da se oslobodi partijskih stega i unutrašnjih previranja. Ako on više od pola vremena troši na stranku, a prima novac i plaću za rad u Predsjedništvu onda treba da tome posveti svoje vrijeme – kazao je Cerić.

Prema njegovim riječima, on se pozicionira u političkom centru i pruža ruku svima koji žele isti program, ljudska prava i slobode, sigurnost i ekonomski razvoji i investicije.

- Nisam opsjednut pobjedom. Želim da postignem sinergiju da se ujedinimo da riješimo ova tri pitanja, ljudska prava i sloboda, sigurnost i ekonomija i investicije koje dolaze ako riješimo ova prva dva uvjeta – istaknuo je, prenosi NAP.

 

#BiH