Članak

Razbojnici htjeli oteti sina i vozilo Huse Ćesira: Privrednik povrijeđen u sukobu!

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Huso Ćesir povrijeđen je prije tri dana u teškom incidentu u Općini Ilidža u Sarajevu, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Huso Ćesir povrijeđen je prije tri dana u teškom incidentu u Općini Ilidža u Sarajevu, saznaje bh. novinska agencija Patria. Prema nezvaničnim informacijama, Ćesir je povrijeđen prilikom spriječavanja otmice njegovog sina E. Ć. i vozila od strane razbojnika i to u sred dana!

Drski pokušaj napada na uglednog privrednika izazvao je ogorčenje i zabrinutost građana za svoju sigurnost.

Detalji incidenta nisu poznati, a šturi policijski izvještaj navodi samo da je došlo do prijave otmice i prisilnog zadržavanja, zatim sudara dva vozila, a prije svega tuče u kojoj je učestvovalo više osoba.

No, kako nam je nezvanično potvrđeno, iza svega se krije neviđena drama kroz koju je prošao Ćesir i njegova porodica. Riječ je o uglednom privredniku i političaru, vlasniku firme „Bosnaplast“ i potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu.

Sam Ćesir nije htio za agenciju Patria govoriti ništa o događajima od prije tri dana te detalji nisu do kraja poznati.

Prema nepotvrđenim informacijama iz izvora bliskih Ćesirovim prijateljima saznajemo da su razbojinici pokušali oteti vozilo u kojem je bio njegov sin. Nakon toga se Ćesir dao u potjeru za razbojnicima, sustigao ih, te su se sukobili. Nema potvrde da je bilo upotrebe vatrenog oružja, ali se zna da je Ćesir smješten u bolnicu sa povredom noge. Policija je uhapsila jednog napadača, dok se za drugim traga.

Informacija o pokušaju otmice je objavljena istog dana u nekim medijima. Portparol Irfan Nefić je za Patriu kazao da je stav policije o događaju iznesen u biltenu. A tamo piše:

- Dana 27.05.2014.godine oko 15,30 sati, obaviještena je Četvrta Policijska upravada je na području naselja Otes, općina Ilidža, prisilno zadržan Ć.E. iz Sarajeva, od strane NN osoba. Policijski službenici su u naselju Otes, ispod podvožnjaka u ulici Barska, općina Ilidža, zatekli putnička motorna vozila marki “VW Passat” i “VW Touareg”, koji su prethodno imali saobraćajnu nezgodu. U toku kriminalističke obrade, a u saradnji sa dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, došlo se do saznanja da je navedenom događaju prethodilo narušavanje javnog reda i mira tučom između više osoba – navedeno je.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, kako je saopćeno, policijski službenici su istog dana oko 19,00 sati, lišili slobode A.M.A., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Ugrožavanje sigurnosti.

- Za još jednom osobom traga, a čiji je identitet poznat policijskim službenicima. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja – saopćeno je iz policije, javlja NAP.

 

#BiH