Članak

Huso Ćesir operiran zbog teških ozljeda koljena

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tačnije na odjeljenju II Klinike za ortopediju i traumatologiju operiran je Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA)

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) tačnije na odjeljenju II Klinike za ortopediju i traumatologiju operiran je Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), piše novinska agencija Patria.

- Pacijent H. Ć. operiran je, a na KCUS je pirmljen s teškim tjelesnim povredama koljena – potvrdili su za NAP s KCUS-a, dodajući da je pacijent sada dobro.

Inače, NAP je jutros objavio informaciju kako je Ćesir povrijeđen prije tri dana u teškom incidentu u Općini Ilidža u Sarajevu, a prema nezvaničnim informacijama, Ćesir je povrijeđen prilikom spriječavanja otmice njegovog sina E. Ć. i vozila od strane razbojnika i to u sred dana!

Međutim, Ćesir je nešto kasnije za portal Klix kazao da je „Istina ono što je policija objavila, a to je da je došlo do tuče u saobraćaju. Nikakve tu otmice nije bilo, a ja, kao ni bilo ko drugi, nisam povrijeđen“, ali informacije s KCUS-a govore drugačije.

Policijski izvještaj kaže da je 27.05.2014.godine oko 15,30 sati, obaviještena Četvrta Policijska upravada je na području naselja Otes, općina Ilidža, prisilno zadržan Ć.E. iz Sarajeva, od strane NN osoba. Policijski službenici su u naselju Otes, ispod podvožnjaka u ulici Barska, općina Ilidža, zatekli putnička motorna vozila marki “VW Passat” i “VW Touareg”, koji su prethodno imali saobraćajnu nezgodu. U toku kriminalističke obrade, a u saradnji sa dežurnim tužiocem Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, došlo se do saznanja da je navedenom događaju prethodilo narušavanje javnog reda i mira tučom između više osoba – navedeno je.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, kako je saopćeno, policijski službenici su istog dana oko 19,00 sati, lišili slobode A.M.A., rođen 1985.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Nasilničko ponašanje i Ugrožavanje sigurnosti.

- Za još jednom osobom traga, a čiji je identitet poznat policijskim službenicima. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja – saopćeno je iz policije, javlja NAP.

#BiH