Članak

Fondacija Mozaik prikupila više od 300.000 KM za poplavljena područja

Uz pomoć donatora Fondacija Mozaik prikupila je preko 300.000 KM za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

Uz pomoć donatora Fondacija Mozaik prikupila je 309.374 KM za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini. 

Fondacija Mozaik te donacije uložit će u: snabdijevanje poplavljenih područja pitkom vodom, omladinske radne akcije za nekoliko stotina mladih ljudi koji će rješavati konkretne infrastrukturalne probleme u zajednicama koje su stradale prilikom poplava i klizišta, te u obezbjeđivanje sadnica, stručne podrške i sigurnog tržišta za ugrožene porodice koje izlaz iz krize vide u poljoprivredi, navodi se u saopćenju Fondacije Mozaik.

Najveći donator za oporavak poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini je firma Glencore iz Švicarske koja je reagujući na štete nastale teškim poplavama donirala 100.000 američkih dolara. Glencore je jedna od najvećih svjetskih kompanija koja se bavi raznolikim prirodnim resursima, a upošljava 200.000 ljudi u preko 50 zemalja svijeta. Osim firme Glencore velike donacije uplatile su i Robert Bosch fondacija (30.000 EUR), King Baudouin fondacija (15.000 EUR), te Rockefeller Brothers fondacija (14.700 EUR).

Fondacija Mozaik obezbijedila je transparentan način praćenja priliva i utroška doniranih sredstava, pa tako na web-stranici www.mozaik.ba u svakom trenutku možete vidjeti ime donatora, vrijeme i iznos donacije. Sva utrošena sredstva, također, će biti prikazana na web-stranici Fondacije Mozaik.

- Naš cilj je podržati mlade u saniranju šteta nastalih poplavama i klizištima, te doprinijeti ekonomskom oporavku ugroženih područja - navode iz Mozaika.      

#BiH