Članak

Džaferović o četiri godine u kojima je i SDA bila u vlasti: Pojeli su ih skakavci

Kandidaturu za predstojeće izbore u BiH danas je predala i Stranka demokratske akcije (SDA), javlja bh. novinska agencija Patria.

Kandidaturu za predstojeće izbore u BiH danas je predala i Stranka demokratske akcije (SDA), javlja bh. novinska agencija Patria.

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović kazao je kako će se oktobarski izbori odvijati u specifičnoj atmosferi jer u BiH vlada stanje prirodne nepogode, vanredno stanje. Sve predizborne aktivnosti SDA do izbora, a i poslije izbora, bit će primjerene tom teškom stanju.

- Našu kampanju će obilježiti otklanjanje posljedica izazvanih nepogodama i vraćanje u stanje kako je bilo prije – rekao je Džaferović.

SDA će, rekao je, predstavljati i svoj ekonomski program, ali će ukazivati i na propuste koje su vlasti napravile u proteklih osam godina.

- Ukazat ćemo na to šta znači kada je SDA slabije legitimirana na izborima, a šta znači kada je SDA jače legitimirana. Iskustvo nam govori da kada je SDA imala snažu podršku na izborima, i država BiH je napredovala. U proteklih osam godina nismo imali podršku. Za posljednje četiri godine možemo kazati da su ih pojeli skakavci – rekao je Džaferović čija je stranka u te četiri godine bila vladajuća na svim nivoima vlasti.

#BiH