Članak

Semir Efendić osigurao skladištenje 300 tona humanitarne pomoći

Fahrudin Kazazić, pomoćnik načelnika Civilne zaštita Novi Grad, rekao je za NAP da su predstavnici humanitarne nevladine organizacije Pomozi.ba prikupili veliku količinu humanitarne pomoći, za koje ne

Sarajevska Općina Novi Grad na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem ustupila je vlastite prostorije nevladinoj organizciji Pomozi.ba kako bi mogli smjestiti oko 300 tona hrane, odjeće i hugijenskih potrepšina namijenjene za građane ugroženih područja, javlja bh. novinska agencija Patria.

Kako je za NAP potvrdio Fahrudin Kazazić, pomoćnik načelnika Civilne zaštita Općine Novi Grad, predstavnici humanitarne nevladine organizacije Pomozi.ba prikupili su veliku količinu humanitarne pomoći, za koje nemaju adekvatan prostor.

- Robu su smjestili u hale jednog privatnog preduzeća, ali niko od privrednika u gradu nije u prilici da svoje prostorije daje na korištenje toliko dugo. Zbog toga smo im mi ustupili svoje prostorije. Za sada je to samo na mjesec ili dva, ali ako bude potrebe i za duži period, pomoći ćemo im – reko je Kazazić. On je potvrdio da bi prvi kamioni sa humanitarnom pomoći u skladišta Općine Novi Grad trebali doći već danas, javlja NAP.

#BiH