Članak

Enver Mujezinović predvodi delegaciju bh. namjenske industrije u Vašingtonu!

Enver Mujezinović, pomoćnik direktora Federalne direkcije za namjensku industriju, predvodi delegaciju namjenske industrije BiH u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, saznaje bh. novinska agencija

Enver Mujezinović, pomoćnik direktora Federalne direkcije za namjensku industriju, predvodi delegaciju namjenske industrije BiH u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

Delegacija je već otputovala u Vašingoton te će tokom narednih dana razgovarati sa brojnim predstavnicima kompanija iz ove industrijske oblasti kao i sa predstavnicima vlasti SAD.

Kako je agenciji Patria potvrđeno iz pouzdanih izvora ova posjeta predstavlja potvrdu da je namjenska industrija BiH u američkim krugovima prepoznata kao partner za unaprijeđenje zajedničkih političkih, strategijskih i sigurnosnih interesa u jugoistočnoj Evropi. Naše kompanije su već realizirale saradnji sa američkim firmama, te se očekuje i nastavak i proširenje poslova.

Posjeta, također, predstavlja nastavak aktivnosti iz radne posjete ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdala Trhulja koji je prošlog mjeseca boravio u Vašingtonu a, na kojoj je izražena obostrana spremnost razvoj sto tješnje saradnje u oblasti namjenske industrije ali i energetskog sektora.

O posjeti delegacije iz BiH obavjesteno je i Ministarstvo vanjskih poslova BiH te ambasada BiH u Vashingtonu. Mujezinović je u SAD u svojstvu izaslanika federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja, prenosi NAP.

 

#BiH