Članak

Fudbaleri Bosna Uniona ostvarili plasman u drugo kolo Kupa Federacije BiH

Fudbalski klub Bosna Union je na jučerašnjoj utakmici Prvog kola Kupa FBiH na gostovanju savladao ekipu HNK Neum rezultatom 3:2 i tako obezbijedio prolaz u dalji dio takmičenja.

SARAJEVO, (Patria) - U srijedu su odigrane utakmice Prvog kola Kupa Federacije Bosne i Hercegovine.

U drugo kolo plasirali su se Kiseljak, Bosna Union iz Sarajeva, Famos iz Hrasnice, Mladost iz Kikača, Budućnost iz Banovića, Klis iz Buturović Polja, te Moševac i Pobjeda Tešanjka koji su se voljom žrijeba direktno plasirali u drugo kolo.

Fudbalski klub Bosna Union je na jučerašnjoj utakmici Prvog kola Kupa FBiH na gostovanju savladao ekipu HNK Neum rezultatom 3:2 i tako obezbijedio prolaz u dalji dio takmičenja.

Strijelci za FK Bosna Union su bili Muamer Torlak dva puta i Mustafa Mujić.

Iz kluba ističu važnost afirmacije mladih igrača što pokazuje jučerašnja  utakmica u kojoj su imali 16 igrača do 21 godine što ujedno i ostvaruje viziju kluba i nastojanje da u što većem broju angažuje igrače iz vlastitog omladinskog pogona.

- Kup takmičenje smatramo izuzetno važnim i  na jučerašnjoj utakmici smo išli na prolaz dalje te sa istim ciljem idemo u naredno  kolo. Važno je spomenuti da smo u toku našeg postojanja, tri puta bili osvajači Kupa Kantona Sarajevo, a da smo prije dvije sezone igrali četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Kup utakmica je iza nas i mi se okrećemo narednom kolu Druge lige FBiH koje će se odigrati u subotu na Koševu, gdje dočekujemo ekipu Zenica City-a u terminu od 16:30. Kao i u svakoj utakmici naše igrače motivišemo za lijep fudbal i pobjedu uz fer i sportsko ponašanje - izjavio je za agenciju Patria Elmedin Branković, sportski direktor FK Bosna Union. 

Pored navedenih klubova u drugom kolu Kupa Federacije BiH još igraju: NK „Bosna“ Visoko, NK „Bratstvo“ Gračanica, HNK „Čapljina“, FK „Goražde“, FK „Igman“ Konjic, NK „Jedinstvo“ Bihać, NK „Metalleghe BSI“ Jajce, NK „Novi Travnik“, FK „Olimpik“ Sarajevo, HNK „Orašje“, FK „Rudar“ Kakanj, NK „Slaven“ Živinice, NK „Tošk“ Tešanj, FK „Velež“ Mostar, NK „Vitez“ i NK „Zvijezda“ Gradačac.

Žrijeb parova drugog kola Kupa Federacije BiH obavit će se u srijedu 5.septembra, a utakmice drugog kola igraju se 12. septembra u 16 sati.

Rezultati prvog kola seniorskog Kupa FBiH:

IZAČIĆ: Borac-Kiseljak 6:7 (penali)

NEUM: Neum-Bosna Union 2:3

VITKOVIĆI: Azot-Famos 3:5 (penali)

KIKAČI: Mladost-Vitanovići 78  11:0

TOLISA: Sloga-Budućnost 0:5

G.VAKUF/USKOPLJE:Sloga-Klis 4:6 (penali)

#Sport