Članak

Usvojena odluka ko će birati dobitnika Šestoaprilske nagrade

Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva dodjeljuje se istaknutim pojedincima

Na današnjoj sjednici Gradskog Vijeća Grada Sarajeva, koja je u toku, donesena je odluka ko će biti na čelu Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za 2015. godinu, a predloženo je da na čelu bude Miroslav Živanović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog Vijeća Sabahudina Delalića, javlja novinska aagnecija Patria.

Članovi odbora su Sanja Lazar, Drago Jurić, Amel Mekić, Gradimir Gojer, Enes Husjenović, Igor Mišković, Salih Selmanović, Dženana Zlatar, Rasim Smajić, Jelena Misita i Dragan Vikić.

Inače, Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva dodjeljuje se istaknutim pojedincima, grupama i kolektivima za značajna ostvarenja i izuzetne uspjehe u radu, postignute u svim oblastima političkog i društvenog života. Dobitnici se tako nagrađuju za kontinuirani rad i izuzetna djela u oblasti provrede, nauke, kulture, vaspitanja i obrazovanja, tehnike itehnologije, sporta, zdravstva i socijalne zaštite, zaštite čovjekove sredine i u drugim oblastima rada i stvaralaštva. Nagrada se dodjeljuje bez obzira na godinu ostvarenja nagrađenog uspjeha, a od ključne je važnosti da djela doprinose ukupnom unapređenju i razvoju grada Sarajeva.

Odluku o dobitnicima Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva donosi Gradsko vijeće na prijedlog Odbora za dodjelu Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva. Nagrada se dodjeljuje svake godine na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na dan oslobođenja Sarajeva, 6. aprila.

 

#BiH