Članak

Špirić o tužbi protiv Patrie: Nisam ja cvjećka, ali ne znam zašto me Čaušević spomenuo u iskazu

- Ja sam morao tužbe podnijeti. Jednostavno, pitanje je zašto niko ne pita Čauševića za taj kriminal koji se dešavao u njegovo vrijeme, a ja vas pozivam da pitate institucije da li se neka istraga vod

Zastupnik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas je pred novinarima u Sarajevu govorio i o novinskoj agenciji Patria, te kazao da je prvi put u životu nekog tužio.

Očito je da ga je izjava Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO- zaboljela žestoko.

- Ja sam morao tužbe podnijeti. Jednostavno, pitanje je zašto niko ne pita Čauševića za taj kriminal koji se dešavao u njegovo vrijeme, a ja vas pozivam da pitate institucije da li se neka istraga vodi protiv mene.

Ja se ničeg ne bojim. Neka svu moju imovinu provjere, neka me provuku kroz sito, ali ja ništa nemam sakriveno. Zašto me Čaušević spomenuo ja ne znam. Mislim, nisam ja cvjećka, ali ponavljam pitajte pravosudne institucije da li me provjeravaju - kazao je Špirić.

Novinska agencija Patria objavila je u cjelosti iskaz Kemala Čauševića u kojem je on za višemilionski kriminal prozvao brojne političke zvaničnike iz SDA, HDZBIH i SNSD-a među kojima je i Nikola Špirić, koji je u to vrijeme bio ministar finansija BiH. 

Između ostalog, Špirića je Čaušević doveo u vezu sa šećerom aferom od koje je on navodno imao višemilionsku korist, a što je u izjavi za Patriu potvrdio i njegov tadašnji zamjenik Fuad Kasumović. 

#BiH