Članak

Maloljetnici opljačkali Konzum, ubrzo uhapšeni

Izvršenim pretresom kuće i pratećih prostorija u ulici Trebinjska, općina Novi Grad Sarajevo, vlasništvo L.M. iz Sarajeva, pronađena je i uz uredno izdatu potvrdu oduzeta određena suma novca, kao i pr

U srijedu oko 19:15 sati, u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica uz prijetnju nožem izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnikom u prodavnici “Konzum”, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tom prilikom otuđena je određena suma novca, nakon čega su se udaljili u nepoznatom pravcu. Nešto kasnije oko 20:30, policijski službenici II PU pronašli su i lišili slobode maloljetne L.M., rođen 1997. godine u Sarajevu i Dž.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili ovo krivično djelo.

Izvršenim pretresom kuće i pratećih prostorija u ulici Trebinjska, općina Novi Grad Sarajevo, vlasništvo L.M. iz Sarajeva, pronađena je i uz uredno izdatu potvrdu oduzeta određena suma novca, kao i predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela. 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a maloljetni L.M. i Dž.M. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

#CrnaHronika