Članak

Vlasnik TV Hayat: Svi oni koji od nas uzimaju mito, nadam se da će ga na lijekove potrošiti!

Vlasnik poznate TV kuće iz Sarajeva na društvenoj mreži izazvao veliku polemiku tvrdnjama o korupciji u glavnom gradu. Za NAP kaže da je imao slučajeva da mu je traženo mito, ali da su ti ljudi dobili

Elvir Švrakić, direktor i vlasnik TV Hayata jednim satatusom na svom Facebook profilu izazvao je žestoku polemiku, piše novinska agencija Patria (NAP). Švrakić je u razgovoru sa prijateljima iznio i neke teške optužbe, pominjući mito i korupciju kod „sarajlijica“. Sve je počelo nakon što je Švrakić objavio status u kojem je pozvao da se glasa za Danisa Tanovića, bh. reditelja i člana Naše stranke.

- Najbolje bi bilo glasati za Danisa. On bi od naše države napravio ničiju zemlju! E, hajde kvaziintelektualci, i polovične sarajlijice, očekujem vaše ljute komentare – stoji na statusu Švrakića.

I, naravno mnogo komentara je uslijedilo, a posebno nakon što se u raspravu ponovo uključio Švrakić napisavši da je i on rođen u Sarajevu, a da je iz njega odlazio samo na službena putovanja i godišnje odmore.

- I pored svega što mi nije dao ovaj grad, volim ga. Više ga volim i voljet ću od svih tih sarajlijica. I ne dam ga njima. Od sarajlijica u "gradskim" općinama nikad nisam mogao dobiti ni urbanističku, ni građevinsku, niti kupiti gradsko zemljište. Samo od njih mogu dobiti ličnu, vozačku, a i to čekam po 7 do 15 dana, iako avansno platim. Kao i svi drugi. U sudskim sporovima, iako su predmeti 110 posto na strani Hayata, redovno gubimo sporove. Žalbe, protivtužbe, godinama... kao i svi drugi. Hvala Bogu i bez toga svi preživismo. A, i oni koji od nas uzimaju pare, ne novac, nego mito, kriminalci u sitnim strukturama na vlasti, nadam se da će ih za lijekove potrošiti. E to su te sarajlijice koje nam ogadiše grad. Grad u kojem smo rođeni. Može li iko „išćerati“ te papke iz tih struktura. Možda frulaš, za njim idu miševi – kazao je Švrakić.

Pozvali smo Švrakića u želji da saznamo ko mu je tražio mito, a on je odgovorio protupitanjem „zar vama nikad niko nije, pa ko da ne znate šta se dešava u Sarajevu“?

Švrakić je u izjavi za NAP ustvrdio da on nije prijavljivao korupciju, ali da je na drugi način završavao takve slučajeve.

- Službenici, sitni korumpirani bezobrazni po raznoraznim javnim institucijama su zlo ove države. Svi koji su od mene tražili mito dobili su otkaze, ja to radim na drugi način i nikada više nisu imali prilike da traže mito – kazao je Švrakić, dodavši da ovdje neće nikada biti bolje dok ima korupcije, prenosi NAP.

#BiH