Članak

Uščuplić: Povratili smo samopouzdanje, želimo nastaviti pobjednički niz

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je press konferencija uoči nadolazeće ligaške utakmice između Slavije i Sarajeva, prenosi novinska agencija Patria.

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je press konferencija uoči nadolazeće ligaške utakmice između Slavije i Sarajeva, prenosi novinska agencija Patria.

Prisutnim medijima obratio se trener prvog tima Fudbalskog kluba Sarajevo, Dženan Uščuplić, kazavši na početku da će Sarajevo, po svemu sudeći, utakmicu 25. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igrati bez nekoliko bitnih igrača.

- Mi smo poslije utakmice sa Širokim Brijegom ostali bez Barića, Alispahića, Radovca i Duljevića. S obzirom da nijedan od njih nije u trenažnom procesu, mislim da ćemo praviti neke rotacije. U trenažni proces se danas očekuje povratak Duljevića i Radovca -  rekao je Uščuplić, te dodao:

- Učiniti ćemo sve da ne dođe do toga da Slavija iznenadi Sarajevo. U ove dvije utakmice smo povratili samopouzdanje i želimo probati da nastavimo ovaj pobjednički niz. Svi igrači koji su u trenažnom procesu će konkurisati za sastav - napomenuo je Uščuplić.

Makedonski reprezentativac u redovima Bordo kluba, Krste Velkoski, također se obratio novinarima, kazavši da će biti minus što naš Klub u nedjelju sa tribina neće bodriti navijači, obzirom na odluku nadležnih organa NS BiH o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmice 25. kola.

- Biće to jedan minus, obzirom da ćemo igrati bez naših navijača. Mi moramo ući maksimalno angažirani i nadamo se pozitivno rezultatu u nedjelju. Očekuje nas prvo od šest finala - rekao je Velkoski.

Fudbaleri Sarajeva gostovat će Slaviji u nedjelju, sa početkom u 16 sati, a utakmica će biti u direktnom prenosu na MOJA TV.

#Sport