Članak

Neprocesuiranje Karremansa je još jedan poraz međunarodne pravde

Sudsko neprocesuiranje Karremansa koji se rukovao s haškim optuženikom Ratkom Mladićem 1995. godine i s njim nazdravljao neposredno nakon ulaska jedinica tadašnje Vojske RS u Srebrenicu je još jedan p

Odbijanje žalbe od strane Vojnog suda u holandskom Arnhemu na odluku o neprocesuiranju bivšeg zapovjednika holandskog bataljona u Srebrenici Thoma Karremansa i njegovih pomoćnika je još jedno u nizu poniženja žrtava genocida, još jedan u nizu ataka na istinu o agresiji i genocidu u BiH i još jedan u nizu ataka na pravdu za žrtve tih zločina, prenosi novinska agencija Patria.  

Sudsko neprocesuiranje Karremansa koji se rukovao s haškim optuženikom Ratkom Mladićem 1995. godine i s njim nazdravljao neposredno nakon ulaska jedinica tadašnje Vojske RS u Srebrenicu je još jedan poraz međunarodne pravde i poraz Ujedinjenih nacija.

Ova i druge slične sudske odluke ne ide u prilog jačanja podrške žrtvama genocida. Zapravo ove sudske odluke pokušavaju rehabilitirati Miloševića, Karadžića i Mladića. Ove sudske odluke pokušavaju očuvati entitet koga Ujedinjene nacije, internacionalni i nacionalni politički subjekti nisu smjeli dozvoliti, jer je tim entitetom agresor i izvršilac genocida nagrađen, saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

#BiH