Članak

Za izgradnju devet stambenih objekata u Maglaju 321.300 KM

Sredstva su dodijeljena u skladu s Kriterijima koje je usvojilo Općinsko vijeće, a za realizaciju će biti primjenjivani Standardi za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavam

U prostorijama Općine Maglaj danas su direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac i načelnik Mehmed Mustabašić, te krajnji korisnici, potpisali tripartitne ugovore za izgradnju devet stambenih objekata, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Svaki od devet korisnika dobit će novčana sredstva od 35.700 konvertibilnih maraka na ime izgradnje stambenih objekta koji su nastradali u majskim poplavama 2014. godine.

Sredstva su dodijeljena u skladu s Kriterijima koje je usvojilo Općinsko vijeće, a za realizaciju će biti primjenjivani Standardi za obnovu i izgradnju stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavama i klizištima, koje je prihvatio Upravni odbor Federalnog fonda.

Korisnici su se obavezali da će odobrena i doznačena sredstva namjenski utrošiti u cilju trajnog rješavanja stambenog pitanja, a Federalni fond u svakom trenutku ima pravo kontrolirati njihov utrošak. 

#BiH