Članak

Stotine komšija na dženazi Nerdina Ibrića

Vojska Republike Srpske ubila je Ibrićevog oca 1992. godine, zajedno sa još oko 750 komšija, pa bi motivi njegovog napada na policiju mogli biti i osveta.

Stotine komšija klanjali su dženazu Nerdinu Ibriću (24) u četvrtak poslije podne na lokalnom mezariju u Kučić Kuli kod Zvornika, prenosi novinska agencija Patria.

Ibrić je ubijen u ponedjeljak nešto prije 20 sati, nakon što je napao policijsku stanicu u Zvorniku, kada je ubio jednog a ranio dvojicu policajaca. Još uvijek nisu poznati motivi Ibrićevog napada na policijsku stanicu. Komšije i rodbina poznaju ga kao pristojnog mladića. Njegov napad na policiju pokušavaju dovesti u vezu sa radikalnim selefijama sa kojim se navodno družio u posljednjih nekoliko mjeseci.

Vojska Republike Srpske ubila je Ibrićevog oca 1992. godine, zajedno sa još oko 750 njegovih komšija, pa bi motivi njegovog napada na policiju mogli biti i osveta.

Policajac Dragan Đurić kojeg je Ibrić ubio bio je na spisku osumnjičenih za ratne zločine nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine, piše NAP.

#BiH