Članak

FK Željezničar održao trening: Manijaci došli u velikom broju

Iako su utakmice između ova dva kluba uvijek pune tenzija, nadamo se da će sutra i domaći i gostujući navijači svim glasom navijati za svoje klubove, bez bilo kakvih incidenata.

Fudbaleri FK Željezničar održali su danas trening na stadionu Grabavica uoči sutrašnjeg derbija sa FK Sarajevo, a Plavi su imali i publiku na tribinama, piše bh. novinska agencija Patria.

Oko 400 Željinih navijača popularnih "Manijaka" posmatralo je trening, a pripremili su i posebnu "koreografiju". Naime, poznato je da su Plavi i Bordo momci ljuti rivali, a danas je na Grbavici uništen transparent rivala na kojem je pisalo "HZ I love FCS KZ" - Horde zla Volim FK Sarajevo Kraljice zla.

Iako su utakmice između ova dva kluba uvijek pune tenzija, nadamo se da će sutra i domaći i gostujući navijači svim glasom navijati za svoje klubove, bez bilo kakvih incidenata.

Izabranici Admira Adžema i Mehe Kodre sutra u 13:30 odmjeravaju snage.

Inače, iz MUP KS saopćeno je da se poduzimaju sve potrebne mjere s ciljem osiguranja ove utakmice.

- Koristimo priliku da pozovem građane, a posebno navijače pomenutih klubova, da svojim ponašanjem pomognu kako bi ova značajna utakmica protekla u fer i sportskoj atmosferi - saopćeno je iz MUP-a KS.

 

#Sport