Članak

SNSD se spašava vezivanjem zastava sa HDZ-om i afirmiše stvaranje trećeg entiteta

Savez za promjene prema njegovim riječima ozbiljno radi na formiranju skupštinske većine i na nivou RS i BiH, tvrdeći da imaju dobre šanse da formiraju većinu.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić potvrdio je danas da nijedan od poslanika te stranke u Narodnoj skupštini RS i Parlamentu BiH nije prihvatio ponudu SNSD-a da pređe u njihovu skupštinsku većinu, javlja reporter bh. novinske agencije Patria. 

Sve poslanike NDP-a pojedinačno su kontaktirali predstavnici SNSD-a,  da bi došli do skupštinske većine za formiranje vlasti.

"Namjera SNSD-a je da pokušaju da izvuku poslanike iz opozicionih stranaka, ali što se tiče NDP-a to im neće uspjeti", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Banja Luci.

Savez za promjene prema njegovim riječima ozbiljno radi na formiranju skupštinske većine i na nivou RS i BiH, tvrdeći da imaju dobre šanse da formiraju većinu. 

"Činjenica da su stranke aktuelne vladajuće većine u Republici Srpskoj na izborima osvojile 39 vlastitih mandata, a do brojke od 42, koliko je potrebno za skupštinsku većinu, trebaju im mandati koalicionih partnera DNS-a, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke - kazao je Čavić.

Naveo je i da je za NDP „šokatno da se SNSD spašava vezivanjem zastava s HDZ-om i na taj način afirmiše njihovu politiku rušenja „Dejtona“ i formiranja trećeg entiteta“, što je za NDP potpuno neprihvatljivo, jer to ugrožava i RS.

Lider NDPa je osudio odluku Centralne izbore komisije da odbije zahtjev Saveza za promjene za ponovno prebrojavanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske, čime se, kaže, podgrijavaju sumnje u izbornu krađu.
 

#BiH