Članak

Hladno jutro sa rastom temperature tokom dana

Tokom jutra i večeri, osjetljive osobe trebale bi povesti brigu o primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini bit će pretežno sunčano. U Bosni prije podne po kotlinama sa maglom i niskom naoblakom, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 1 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 16 do 20 °C. 

U Sarajevu sunčano, više oblačnosti je moguće ujutro. Jutarnja temperatura zraka oko 3 °C, a najviša dnevna oko 14 °C. 

Nastavlja se razdoblje relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Uz temperature koje će biti u skladu sa kalendarom i bez izrazitih oscilacija, većina stanovništva trebala bi se osjećati ugodno, a meteoropati i hronični bolesnici neće imati jačih tegoba.

Savjetujemo Vam da najtopliji dio dana provedete van domova. Tokom jutra i večeri, osjetljive osobe trebale bi povesti brigu o primjerenom odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, što će biti izraženije u kontinentalnom dijelu.

#BiH