Članak

Kandidat za gradonačelnika Trebinja ljekar koji je pocijepao diplomu

Кoalicija „Trebinje zaslužuje bolje“, okupljena oko Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske stranke predstavila je danas, simbolično 5 do 12, kandidata za gradonačelnika Trebinja na vanredn

(Patria) - Кoalicija „Trebinje zaslužuje bolje“, okupljena oko Partije demokratskog progresa i Srpske demokratske stranke predstavila je danas, simbolično 5 do 12, kandidata za gradonačelnika Trebinja na vanrednim izborima 17. februara. Кandidat ove koalicije je  dr Saša Borjan, trebinjski ljekar, koji je prije nekoliko dana zbog političkog progona prebačen u nemedicinski sektor trebinjske Hitne pomoći.

„Danas, okupljeni ovdje, još jednom poručujemo da su Republika Srpska i Trebinje postali dio takvom sistema da jedan doktor zbog političkog progona mora pocijepati svoju diplomu. Međutim, ovdje nisam bitan ja, bitna je borba protiv tog nakaradnog sistema i moja kandidatura je usmjerena u tom pravcu da pokažemo da Trebinje može i zaslužuje bolje. Nakon dvije i po godine rada na mjestu načelnika službe Hitne pomoći iza mene su ostali vidljivi rezultati – renovirana zgrada, napravljena nadstrešnjica za sigurnije prebacivanje pacijenata, najsavremenije vozilo hitne pomoći sa kompletnom opremom za reanimaciju, napravljen parking... Devet godina moja misija kao ljekara je da radim u službi naših sugrađana, a istom misijom ću se voditi i kao gradonačelnik“, rekao je dr Saša Borjan.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je današnji skup znak podrške dr Borjanu i osuda režimskih progona protuv neistomišljenika:

„Okupili smo se danas na ovom svetom mjestu da  osudimo progom režima protiv  dr Saše Borjana koji svojim znanjem i stručnošću želi da pomaže građanima Trebinja i Republike Srpske“ rekao je Borenović.

„Zajedno sa koalicionim partnerima pozdravljamo hrabrost ovog mladog čovjeka, koji je simbol snage, stručnosti i pravdoljublja. Pozivamo sve slobodomisleće i hrabre ljude da ga podrže 17. februara, kada očekujemo njegovu veličanstvenu pobjedu, pobjedu hercegovačkog junaštva i srpskog inata“.

Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a rekao je da su vanredni izbori u Trebinju mnogo više od sukoba različitih stranačkih politika:

„Ovo su izbori  u kojima borbu vode s jedne strane demokratija i pravda na čijem čelu su ljudi koje će povesti dr. Borjan, te s druge strane jednoumlje i propast u koji nas gura režim. Saša Borjan je slika mladog, obrazovanog čovjeka, koji želi samo jedno – da živi u svojoj zemlji koja je normalna i baštini iskrene i prave vrijednosti“, kazao je Govedarica.

#BiH