Članak

Sarajevska Ferhadija nekoliko sati pred doček Nove godine

U Kantonu Sarajevo nalazi se veliki broj turista koji su u glavni bh. grad došli provesti novogodišnje praznike te će u Novu godinu ući uz zabavu i koncerte koji su Sarajlijama i turistima pripremljen

SARAJEVO, (Patria) - U Kantonu Sarajevo nalazi se veliki broj turista koji su u glavni bh. grad došli provesti novogodišnje praznike te će u Novu godinu ući uz zabavu i koncerte koji su Sarajlijama i turistima pripremljeni za ovu priliku.

 

U glavnom gradu BiH hotelski smještaj je popunjen, kao i drugi smještajni kapaciteti.

Na ulicama je vidljiv veliki broj turista, a iz Turističke zajednice KS ističu da je turista više nego protekle godine, tako da se očekuje da će Sarajevo opravdati slogan pod kojim su promovirani novogodišnji sadržaje, a to je "Sarajevo centar regije".

Večeras se očekuje spektakl ispred Vječne vatre gdje nastupa Hari Varešanović. Novogodišnje slavlje nastavlja se i 1. januara 2019. kada će Bombaj štampa održati koncert također ispred Vječne vatre.

Prema zvaničnim statističkim podacima kojima raspolaže Turistička zajednica KS, u prvih 11 mjeseci ove godine Sarajevo je posjetilo više od pola miliona turista i ostvareno je više od 1,1 milion noćenja.

 

#BiH