Članak

Stotinjak navijača na dočeku Zmajeva: Braća Keško posebno ukrasili automobil

Nešto više od stotinjak bh. navijača se okupilo na Sarajevskom aerodromu manje od pola sata prije dolaska bh. reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, javlja reporter agencije Patria.

Nešto više od stotinjak bh. navijača se okupilo na Sarajevskom aerodromu manje od pola sata prije dolaska bh. reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje su ostvarili historijsko učešće i prvu pobjedu, javlja reporter bh. novinske agencije Patria (NAP).

Dolazak aviona sa Zmajevima se očekuje oko 12:30. Među malim brojem vjernih navijača koji su stigli na aerodrom su i braća Hilmo i Ismet Keško.

Oni su u pošast Zmajeva posebno ukrasili svoj automobil na kojem su postavili tablu na kojoj su upisana imena nekoliko naših reprezentativaca. Htjeli su automobili parkirati tako da ga Zmajevi vide po izlasku iz aerodroma, ali iz tehničkih razloga im to osoblje nije moglo dozvoliti. No, to im nije pokvarilo raspoloženje.

Kako su oni istakli za NAP ovim činom željeli su pokazati Zmajevima da su ponosni da činjenicu da su se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.  Hilmo već 40 godina živi u Štutgartu i dobro poznaje Vedada Ibiševića. Kaže da mu je velika želja da Pape ostane selektor reprezentacije.

- Ne znam šta je narod očekivao, neke velesile su ispale sa Mundijala. Naravno da sam ponosan na ovo što su uradili i ne shvatam zašto pojedinci pljuju naše najbolje ambasadore, a oni to doista jesu, jer ja živim van BiH i znam šta ljudi govore  našim igračima – kaže Keško. 

#BiH