Članak

Agencija Patria će objavljivati Ramazanske hronike dr. Tarika Ramadana!

Dijelit ću sa vama neke misli, razmišljanja, duhovne lekcije koje su nam neophodne dok postimo, rekao je dr. Ramadan, trenutno najcijenjeniji islamski mislilac u svijetu, najavljujući „Ramazanske hron

Susretat ćemo se ako Bog da svaki dan, dijelit ću sa vama neke misli, razmišljanja, duhovne lekcije koje su nam neophodne dok postimo, rekao je dr. Tarik Ramadan, trenutno najcijenjeniji islamski mislilac u svijetu, najavljujući novu seriju svojih „Ramazanskih hronika“.

Dr. Ramadan , profesor na univerzitetu Oxford, Švicarac po rođenju, zbog svojih je progresivnih stavova i dubokog razumijevanja islama, postao jedan od najpoznatijih i najomiljenijih učenjaka u svijetu.

Svoje ramazanske poruke, dr. Ramadan šalje kratkim video snimcima u kojima na jednostavan, ali razumljiv i praktičan način daje savjete vjernicima.

Bh. novinska agencija Patria (NAP) će, svaki dan predstojećeg mjeseca ramazana, prenositi poruke dr. Ramadana.

U najavnoj video poruci dr. Ramadan ističe da je ramazan vrijeme u kojem trebamo učiti iz života poslanika Muhammeda a.s.

- U iščekivanju još jednog ramazana, razmišljamo o suštini i poruci naše vjere islama. Najbolji put kako da razmijemo tu poruku je da slijedimo primjer Poslanika Muhammeda s.a.v.s. Svaki dan ramazana, korak po korak, prolazit ćemo kroz njegov život, s ciljem razumijevanja kako se suočavamo sa sobom, sa prirodom, sa svim što se dešava u našem životu – naveo je.

Poslanikov život prepun je , kako ističe, naučavanja koje treba naglasiti, o kojima treba razmišljati, u koje treba prodrijeti.

- Tokom ramazana i kroz ramazanske hronike izdvojit ćemo po jednu lekciju iz njegovog života kako bismo razumjeli njenu poruku, a zatim je primijenili u svom životu, te uz post, svoj život i svijet u kojem živimo učinili boljim. Neka nam Allah u tome pomogne – poručio je dr. Ramadan.

Na kraju svake poruke dr. Ramadan kaže: Nikada ne zaboravite ljudima koje volite reći da ih volite!

 

#BiH