Članak

ODMARAJMO U BiH Jablaničko jezero - tamo gdje je odmor nešto više

Ali ne brinite. Imamo mnogo. A Jablaničko jezero sa svim što ga okružuje je još jedna u nizu destinacija na kojima se možemo lijepo provesti, a duplo manje potrošiti. 

SARAJEVO, (Patria) - Nakon priče o mogućnosti i ljepotama Boračkog jezera, ne bi imalo smisla a putovanje bh. ljepotama ugodnim i pogodnim za odmor ne nastaviti na Jablaničkom jezeru. 

Ukoliko ste nas već odlučili poslušati i dio odmora provesti uživajući na Boračkom jezeru, onda vam od srca preporučujemo da drugi dio odmora provedete tu, na 30-ak kilometara dalje, na akumulacijskom Jablaničkom jezeru. 

Jablaničko jezero stara je bh. destinacija Sarajlija, Konjičana, Mostaraca i drugih. Prostire se između Konjica i Jablanice duž puta M-17. 

 

 

Svega sat vremena trebat će vam iz Sarajeva do ovog za oči i dušu ugodnog podneblja, pogodnog za odmor za cijelu porodicu. Približna je udaljenost i iz pravca Mostara. 

U poplavi pomodarstva za destinacijama na koje ide jet set zaboravili smo ono što nam je pred očima i prestali cijeniti sve blagodati u Bosni i Hercegovini. Kriza s koronavirusom došla je kao svojevrsni reset naših želja i mogućnosti, pa htjeli  ili ne, moramo se okrenuti onom što imamo. 

Ali ne brinite. Imamo mnogo. A Jablaničko jezero sa svim što ga okružuje je još jedna u nizu destinacija na kojima se možemo lijepo provesti, a duplo manje potrošiti. 

Sezona je otvorena 29. juna, kasnila je zbog vremenskih i korona prilika, ali je ostalo sasvim dovoljno vremena da  uživate u plažama, čistoj vodi i drugoj ponudi Jablaničkog jezera. 

Smještajnih kapaciteta ima dovoljno uz samo jezero ili nešto dalje. O gastronomskoj ponudi suviše je goovriti, jer ko je jednom prošao pored Jablaničkog zna o čemu govorim. 

Plaže su u među sezoni uređivane i spremne za nove kupače, pa ni tu nemate razloga za brigu.

Zato, za odmor nema brige. Živimo u rajskom podneblju, a gdje se god okrenete prilika za uživanje vas čeka. 

Uronite u Jablaničko, osjetite čari Neretve i jednog od najljepših predjela Hercegovine.

#LjetoUBiH