Članak

Kiša i grmljavina i naredna tri dana

I danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, javlja bh. novinska agencija Patria.

I danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, javlja bh. novinska agencija Patria. Meteorolozi nestabilno vrijeme prognoziraju i za naredna tri dana, a pri tome upozoravaju na opsanost od poplava, jer su sve rijeke u BiH dostigle kritičan nivo vodostaja.

- Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a poslijepodne je moguća grmljavina u sjevernim područjima. I u utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom, baš kao i u srijedu – kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Za sada meteorolozi ne najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika, a i dalje je uplaljen žuti meteoalarm koji upozorava na potencijalno opasno vrijeme. Snijega ima samo na Bjelašnici, a njegova visina iznosi 27 centimetara.

#BiH