Članak

Džeko: Nema odustajanja, idemo do kraja

Edin Džeko, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član engleskog Manchester Cityja nakon pobjede nad Crystal Palaceom od 2:0 gdje je i postigao vodeći pogodak nakon završetka utakmice na svo

Edin Džeko, nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i član engleskog Manchester Cityja nakon pobjede nad Crystal Palaceom od 2:0 gdje je i postigao vodeći pogodak nakon završetka utakmice na svom Twitter profilu je napisao „da nikad ne odustaje i da ide do kraja“, prenosi novinska agencija Patria (NAP).

Očito je Džeko mislio kako će City do kraja prvenstva boriti se do zadnjeg atoma snage kako bi se dočepao titule prvaka Premiershipa, a šanse za osvajanje ovog naslova ekipi Manuela Pelegrinija povećane su nakon što je Liverpool izgubio od Chelsea rezultatom 2:0.

Džekina poruka kako nema predaje govori i o tome kako su nogometaši Cityja uprkos činjenici da su već bili gotovo izgubili šanse za osvajanje Premiershipa nisu predali te im je Liverpoolov „poklon“ došao kao nagrada za dosadašnje igre.

Inače, Liverpool bježi Cityju tri boda, s tim što City ima utakmicu manje i bolju gol razliku. Liverpool predposljednju utakmicu sezone igra u gostima kod Crystal Palacea dok zadnju utakmicu igra kući s Newcastelom. City našeg Džeke igra u gostima s Evertonom, nakon čega igra na Etihadu s Aston Villom. U posljednjem kolu City igra sa West Hamom na Etihadu 11. maja. 

#Sport