Članak

Bit će obnovljeno 12 stambenih objekata u Kozarskoj Dubici i Bosanskoj Kostajnici

U poplavama koje su u maju zahvatile BiH, Kozarska Dubica pretrpjela je određene štete na poljoprivrednim površinama, ali ne kao što je slučaj s nekim drugim područjima, kazao je Osmanović za bh. novi

Federalni ministar raseljenih i izbjeglih osoba Adil Osmanović posjetio je danas općine Kozarska Dubica i Bosanska Kostajnica. U poplavama koje su u maju zahvatile BiH, Kozarska Dubica pretrpjela je određene štete na poljoprivrednim površinama, ali ne kao što je slučaj s nekim drugim područjima, kazao je Osmanović za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

- S načelnikom Općine Kozarska Dubica razgovarao sam o rekonstrukciji infrastrukturnih i stambenih objekata. Obnovit ćemo sedam stambenih objekata i zajedno ćemo sufinansirati jedan kanalizacioni sistem koji prolazi kroz povratničko naselje. Vrijednost projekta je oko 250.000 KM – kazao je Osmanović.

U Općini Bosanska Kostajnica bit će obnovljeno pet stambenih objekata.

- Osim toga rekonstruisat ćemo i asfaltirati jednu ili dvije ulice gdje su povratnici zajedno sa općinom – kaže Osmanović za Patriu.

Inače, nakon poplava, ovo ministarstvo sa pet građevinskih firmi potpisalo je ugovor te su sve dodijelile po dva inženjera i logistiku kako bi se na poplavljenim područjima moglo izvršiti snimanje terena kako bi se što prije pristupilo sanaciji objekata.

- Radi se o objektima gdje su manja oštećenja, mi smo već pri kraju u Doboju, Vukosavlju, Bratuncu i Janji. Mislim da ćemo vrlo brzo pristupiti dodjeli građevinskog materijala. On se sastoji od podova, stolarije, vrata, vodo i elektro materijala i nakon toga može se ići dalje sa obnovom – kazao je Osmanović.

#BiH