Članak

Čović prenio Tihićeve pozdrave i poželio skori susret

Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH počela je danas u Sarajevu, javlja reporter bh. novinske agencije Patria (NAP). Na dnevnom redu izmjene Izbornog zakona BiH.

Sjednica Doma naroda Parlamenta BiH počela je danas u Sarajevu, javlja reporter bh. novinske agencije Patria (NAP). Odmah na početku sjednice Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda kazao je da je dopredsjedavajući Sulejman Tihić opravdano odsutan te da je pozdravio sve prisutne. 

- Ja vam prenosim Tihićeve pozdrave te vas pozivam da i mi njemu pošaljemo pozdrave uz želju da se što skorije vidimo - kazao je Čović.

Prije početka sjednice odata je i počast preminulom delegatu Hasanu Bećiroviću. Kako je Patria i ranije pisala, na dnevnom redu nema Zakona o prebivalištu i boravištu s obzirom da nije postignuta saglasnost Kolegija o zaključku. Danas će se raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH po hitnom postupku i to na zahtjev Borjane Krišto, Dragana Čovića, Martina Raguža, Krunoslava Vrdoljaka i Stjepana Krešića. 

Također, na dnevnom redu je i rekonstrukcija Vijeća ministara, tačnije smjena ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, koju su pokrenuli poslanici i delegati Stranke demokratske akcije (SDA), javlja NAP.

 

#BiH