Članak

Koldžo i Ahmetović: Razjedinjena SDA ne može na izbore

Sastanku trinaest članova Predsjedništva SDA prisustvovali su i Sadik Ahmetović, potpredsjednik SDA i Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo. Koldžo je po izlasku iz Centrale SDA za bh. novinsku

Sastanku trinaest članova Predsjedništva SDA prisustvovali su i Sadik Ahmetović, potpredsjednik SDA i Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo. Koldžo je po izlasku iz Centrale SDA za bh. novinsku agenciju Patria kazao da je to bio konstruktivan sastanak.

- Ovo je bio sastanak ljudi koji pokušavaju da vide šta bi to eventualno trebalo uraditi da bi se zadržalo jedinstvo stranke u budućnosti – kazao je Koldžo.

Ahmetović je naglasio da iako se očekivao dolazak Bakira Izetbegovića, zamjenika predsjednika SDA to se nije dogodilo, ali da postoji potreba zajedničkog sastanka.

- Trebamo otvoriti sva pitanja vezana za narušavanje principa Konvencije SDA. Sastanak je bio organiziran u cilju vraćanja povjerenja u SDA i jedinstva SDA u cilju predstojećih izbora što je potrebno bošnjačkom narodu u BiH – naglasio je Ahmetović.

On je istakao da se SDA treba vratiti u one okvire u kojima je bila od svog osnivanja pa do sada.

- Mislim na poštivanje različitih mišljenja, ali na konceptu usaglašavanju stavova koji će rezultirati najboljim rješenjima – kazao je Ahmetović.

Sastanku je na početku prisustvovalo trinaest članova Predsjedništva SDA, ali je jedan od članova Sanjin Halimović zbog porodičnog problema napustio sastanak.

#BiH