Članak

Razmjena podataka između Zavoda za zapošljavanje i FUIP-a

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak potpisali su Protokol o razmjeni podataka radi realizacije programā pripreme za

Direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Kenan Rešo i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahim Tirak potpisali su Protokol o razmjeni podataka radi realizacije programā pripreme za rad nezaposlenih osoba, prenosi novinska agencija Patria.

Protokol podrazumijeva uspostavljanje saradnje radi razmjene podataka iz službenih evidencija pri realizaciji mjera aktivne politike zapošljavanja provođenjem programā pripreme za rad nezaposlenih osoba kroz obuku, stručno osposobljavanje i usavršavanje nezaposlenih osoba.

- U skladu sa potpisanim protokolom, Federalni zavod za zapošljavanje će po usvajanju odluke o realizaciji svakog pojedinačnog programa pripreme za rad dostavljati Federalnoj upravi za inspekcijske poslove podatke o poslodavcu i spisak sa podacima o nezaposlenim osobama koje su uključene u program pripreme za rad. Ti podaci će se u slučajevima inspekcijskog nadzora koristiti radi identifikacije i utvrđivanja statusa osoba zatečenih kod poslodavca - rekao je Rešo.

 

#BiH