Članak

I nogometaši Sarajeva dali podršku Alvesu

Nogometaši Sarajeva priključili su se sve masovnijoj podršci za nogometaša Barcelone Danija Alvesa na kojeg je tokom meča Villarreal - Barcelona bačena banana.

Nogometaši Sarajeva priključili su se sve masovnijoj podršci za nogometaša Barcelone Danija Alvesa na kojeg je tokom meča Villarreal - Barcelona bačena banana. Podsjećamo, da je snimak na kojem Alves uzima i jede bananu obišla svijet, a i neki nogometni reprezentativci BiH fotografirali su se s bananom kako bi dali podršku Alvesu i kazali „ne rasizmu“, piše novinska agencija Patria (NAP).

Upravo se ovome priključio i tim FK Sarajevo koji je na oficijelnoj stranici stavio fotografiju nogometaša Sarajeva iz svlačionice. Na njoj bordo momci poziraju s bananom i poručuju „stop rasizmu“.

Inače, policija je privela 26-godišnjeg Davida Campayo Lleoa za koga mediji tvrde da je radio kao trener u mlađim kategorijama Villarreal. Klub je navijaču, kojem prijeti kazna zatvora od tri godine, doživotno zabranio dolazak na El Madrigal, ali nije potvrdio, a ni demantovao da je Campayo radio u Villarrealu. 

#Sport