Članak

Djeca „Bubamare“ treniraju loptama Harisa Pašovića

Direktor Škole fudbala "Bubamara" Predrag Pašić u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da im još nije dozvoljen pristup svlačionicama na sportskom terenu u Butmiru, odakle su bukvalno istjerani

Direktor Škole fudbala "Bubamara" Predrag Pašić u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao je da im još nije dozvoljen pristup svlačionicama na sportskom terenu u Butmiru, odakle su bukvalno istjerani. Međutim, Pašić je dobio veliku podršku javnih ličnosti, pa je tako Haris Pašović, poznati bh. umjetnik i redatelj ponudio svoje lopte iz predstave „Fudbal, fudbal“ kako bi djeca imala s čime trenirati.

- Hvala mu zaista od srca. On nam je dao 12 lopti iz svoje predstave, a mi inače sada treniramo u kampusu UNSA-e u sportskom centru „Una“. Sva naša oprema ostala je na Butmiru, tako da nismo imali ni lopti. Mnogo podrške je pristiglo, ali zaista mi je neshvatljivo da su ljudi to uradili i bez ikakve najave i prisustva policije obili prostorije i skolinili naše katance – kazao je Pašić.

On je dalje dodao da je danas prijavio „Elektroprivredi“ BiH kako su radnici Poljoprivrednog dobra Butmir mimo zakona počeli koristiti struju, a koja je registrirana na ime Beta kluba.

-       Oni su pružili jedan veliki kabl i sada koriste struju koju mi plaćamo – dodao je Pašić.

Inače, „Bubamara“ postoji 21 godinu, a tokom rata bila je jedinstvena prilika dječacima i djevojčicama da makar na dva sata dnevno ne misle na granate i rat.  Kroz tu školu prošle su hiljade djece, kao i mnogi uspješni nogometaši i reprezentativci.

#BiH