Članak

Jajce tokom vikenda domaćin 2. sajma turizma i eko proizvoda, otvoren savremeni info pult za turiste

U okviru izložbeno prodajnog sajama u Jajcu će biti upriličeni i okrugli stolovi na kojima će se razgovati o prirodnim ljepotama kao turističkom potencijalu Bosne i Hercegovine.

Jajce je tokom vikenda domaćin 2. sajma turizma i eko proizvoda, na kojem izlaže veliki broj izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, piše bh. novinska agencija Patria.

U okviru izložbeno prodajnog sajama u Jajcu upriličeni su i okrugli stolovi na kojima se razgovara o prirodnim ljepotama kao turističkom potencijalu Bosne i Hercegovine. 

Svjetski poznat arheolog dr. Semir Osmanagić, koji je pronašao kompleks piramida u Visokom, govorio je u subotu o arheološkom turizmu u BiH. Jedan od okruglih stolova bit će posvećen proizvodnji zdrave hrane.

U subotu je u gradu otvoren i jedan od najsavremenijih info pultova za turiste.

Jajce je u posljednjih godina sve zanimljivije za turiste, koji ovaj grad svjetlosti, kako ga zovu, posjećuju iz cijelog svijeta. Slika Jajca naročito se našla na kanalima svjetskih TV mreža od prošle godine, kada su organizirani prvi skokovi sa vodopada, koji je jedan od rijetkih vodopada u svijetu koji se nalazi u centru grada.

Krajem aprila ove godine skoro svi svjetski mediji prenijeli su i vijest da je u Jajce doputovalo više od 100 studenata iz Poljske, i to autostopom!

Sam vodopad u Jajcu godišnje posjeti blizu 90.000 turista, a isto toliko ljudi posjeti i Plivska jezera.

Tokom majskog sajma Jajce će biti domaćin velikog broja kulturno-umjetničkih društava, biciklista iz cijele BiH, grad će tokom dvodnevne menifestacije biti domaćin nekoliko orkestara limene glazbe iz BiH kao i orkestra s otoka Visa iz Hrvatske, piše Patria.

 

#Biznis