Članak

Vlada USK-a: Troškovi pod kontrolom, prioritet izmirivanje dugovanja

U Bihaću je danas održana sjednica Vlade Kantona USK-a, prenosi novinska agencija Patria. Između ostalog, razmatran je Izvještaj o izvršenju budžeta Unsko-sanskog kantona za period 01.01. 2015. – 31.

U Bihaću je danas održana sjednica Vlade Kantona USK-a, prenosi novinska agencija Patria. Između ostalog, razmatran je  Izvještaj o izvršenju budžeta Unsko-sanskog kantona za period 01.01. 2015. – 31.03.2015. godine.

S obzirom da je ovaj sastav Vlade počeo s radom polovinom februara, ocjena je ministra finansija Zikrije Durakovića, da su troškovi stavljeni pod kontrolu, a prihodi dobro isplanirani.

Ipak, kazao je on, s obzirom na milionski naslijeđeni deficit, prioritet će u ovoj budžetskoj godini biti podmirivanje zatečenih dugova. Do sljedećeg izvještaja bit će precizirano šta je izvršeno od naslijeđenih obaveza a kolike su stvarne uštede koje su napravljene od februara.

Članovi Vlade Kantona usvojili su i uputili Skupštini na razmatranje izvještaje o radu i finansijskom poslovanju domova zdravlja u Bosanskom Petrovcu i Cazinu. Za razliku od ostalih domova zdravlja, DZ u Cazinu jedini je koji stabilno posluje te  priprema i proširenje djelatnosti izgradnjom centra za hemodijalizu i urgentnog centra.

Na današnjoj sjednici utvrđeni su standardi i kriteriji za izbor kandidata za predsjednika i članove upravnih odbora Službe za zapošljavanje i Socijalno-pedagoške životne zajednice. Od kadrovskih pitanja Vlada USK imenovala je danas privremeni školski odbor OŠ „Fadil Bilal“, Šumatac, saopćeno je iz Vlade USK-a. 

#BiH