Članak

Skupština Udruženja učitelja: Mjere racionalizacije ne smiju biti na štetu roditelja i djece

Sjednica će se održati u zgradi UNITIC-a sa početkom u 19 sati, a jedina tačka dnevnog reda će biti razmatranje i izjašnjavanje Skupštine o najavljenim mjerama.

Ministar obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo Elvir Kazazović razgovarao je danas sa predstavnicama Udruženja učitelja Kantona Sarajevo Indirom Tahmaz, Aidom Jerlagić i Dženitom Demir o aktuelnim  pitanjima u oblasti osnovnog obrazovanja, prenosi novinska agencija Patria.  

Predstavnice Udruženja su ovom prilikom informisale ministra da će, povodom najavljenih mjera racionalizacije u osnovnom obrazovanju Kantona Sarajevo, to udruženje u ponedjeljak 1. juna ove godine, održati sjednicu Skupštine.

Sjednica će se održati u zgradi UNITIC-a sa početkom u 19 sati, a jedina tačka dnevnog reda će biti razmatranje i izjašnjavanje Skupštine o najavljenim mjerama.

Kazale su da Udruženje učitelja prihvata planirane mjere racionalizacije ali pod uslovom da njihovo provođenje ne bude nauštrb kvaliteta nastavnog procesa, odnosno na štetu učenika i njihovih učitelja.

-Na sjednicu smo pozvali i predstavnike Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, kao i resornog ministarstva, kako bismo kroz direktne razgovore zauzeli zajednički stav o ovom pitanju, najavila je predsjednica Skupštine Udruženja učitelja KS Indira Tahmaz.

Ministar Kazazović je istakao da u potpunosti podržava ovakav način komunikacije sa svim partnerima Ministarstva u donošenju ključnih odluka, te je najavio svoj dolazak na sjednicu Skupštine, saopćeno je iz resornog ministarstva. 

#BiH