Članak

Tuzlanski SDP: Tri osobe zauzele salu za pres i iznosile laži na račun Envera Bijedića

Iskoristivši prisustvo ranije pozvanih novinara, iznijeli su niz kleveta i grubih uvreda na račun regularnosti predstojećih unutarpartijskih izbora i na račun kandidata Envera Bijedića i Slađana Ilića

Danas je Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla zakazala redovnu press konferenciju u press sali SDP BiH Tuzla sa početkom u 11 sati, prenosi novinska agencija Patria.  

Grupa u kojoj su bili Ramo Husagić, Mirzet Toromanović i osoba koju su oslovljavali sa Hapa, zauzeli su salu press centra i time onemogućili održavanje unaprijed zakazane press konferencije Kantonalne izborne komisije SDP BiH Tuzla.

Iskoristivši prisustvo ranije pozvanih novinara, iznijeli su niz kleveta i grubih uvreda na račun regularnosti predstojećih unutarpartijskih izbora i na račun kandidata Envera Bijedića i Slađana Ilića kao i cjelokupnog rukovodstva SDP BiH.

Gradska izborna komisija SDP BiH Tuzla i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla odlučno demantuju sve iznesene zlonamjerne navode i klevete, te još jednom podsjećaju da je popis birača sačinjen od članova SDP BiH, koji su se uredno i u roku reevidentirali i platili članarinu, a sve u skladu sa Statutom i odlukama Trećeg vanrednog Kongresa i Glavnog odbora SDP BiH.

Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla upozoravaju da kampanja za unutarpartijske izbore mora biti vođena u skladu sa odlukama Glavnog obora, te da se ni u kom slučaju, istupanjem pojedinaca, ne smije dozvoliti narušavanje partijskog jedinstva.

Gradska i Kantonalna izborna komisija SDP BiH Tuzla napominju da je uvođenjem principa “Jedan član - jedan glas” postignuta visoka demokratizacija Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine koju niti jedna stranka u BiH nema. Još jednom pozivamo članstvo da se u nedelju 31.maja. odazove na izbore i glasa na svojim biračkim mjestima, saopćeno je iz SDP-a. 

#BiH