Članak

Zbog selama upućenog policajcu advokat Hajdarević završio na sudu

Suđenje je održano u petak 29. maja. Hajdarević je u sud stigao uz podršku pristalica predvođenih Samirom Tandirom, zamjenikom predsjednika BDZ Sandžaka koji također tvrdi da se radi o montiranom poli

Pozdrav eselamualejkum upućen policajcu u Prijepolju, advokata Sabahudina Hajdarevića doveo je na sud, prenosi novinska agencija Patria.

Suđenje je održano u petak 29. maja. Hajdarević je u sud stigao uz podršku pristalica predvođenih Samirom Tandirom, zamjenikom predsjednika BDZ Sandžaka koji također tvrdi da se radi o montiranom političkom procesu.

Advokat Hajdarevic zatražio je izuzeće tužiteljice Marice Koldžić za koju kaže da je kadar Borisa Tadića. Dok se čeka odluka o zahtjevu, advokat Hajdarević, borac za ljudska prava, poručuje da ukoliko se Bošnjacima oduzme pravo na jezik to je kao da im se oduzima pravo na život.

Svi zajedno poručuju da, ne dođe li do smjene tužiteljice i proces bude nastavljen, izaći će na magistralni put prema Podgorici.

Podršku advokatu pružili su i predstavnici LDP-a u Prijepolju. Tužiteljica je poručila da do okončanja procesa neće davati izjave, piše Sana. 

#Region