Tačno u 14 sati kako je i bilo najavljeno u Sarajevu je skuhana begova čorba za Ginisa, 4.120 litara!
Kako je kazao jedan od kuhara Zaim Merdan za bh. novinsku agenciju Patria iako su strahovali zbog kiše sve je završeno u predviđenom roku.
- Do 16 sati sve porcije trebale bi biti isporučene u narodnu kuhinju - kazao nam je on.
Kuhanje begove čorbe počelo je jutros u 6 sati na vatri za koju je trebalo desetak plinskih boca.
Za ovu begovu čorbu bilo je potrebno tona piletine, 150 kg mrkve 50 kg luka, 5 kg bamije, 70 kg brašna, 15 kg peršuna, 75 litara ulja, 15 kg putera i 5 kg začina.
Generalni sponzor ove manifestacije je Vispak, Tajna začini dodaci jelima, te Oaza i AS Group.
Ovaj događaj privukao je veliku pažnju građana koji su sa zanimanjem posmatrali kako se begova čorba kuha u džinovskoj šerpi prečnika tri metra.