Članak

Narod će ocijeniti ko Bošnjake svodi na vjersku zajednicu, a ko im podiže svijest o državnosti

Rakcija dr. Cerića usljedila je nakon što je SDA najavila da će sutrašnji predizborni skup ove stranke održati u Adil-begovoj džamiju na Kobiljoj Glavi u Sarajevu, što je izazvalo negodovanje i kod d

Našu kampanju smo počeli u Bahaću, gradu u kojem je održan prvi AVNOJ, zatim smo priču o državnosti Bosne i Hercegovine nastavili na Bobovcu, kraljevskom dvoru, poslije u Milama kraj Visokog, gdje su se krunisali bosanski kraljevi - kazao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

- Danas smo u Jajcu, mjestu održavanja drugog zasjedanja AVNOJ-a.

Reakcija dr. Cerića usljedila je nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) najavila da će sutrašnji predizborni skup stranke održati u Adil-begovoj džamiju na Kobiljoj Glavi u Sarajevu, što je izazvalo negodovanje i kod drugih političkih partija u zemlju, čiji su članovi kandidati na izborima u oktobru.

- Neka narod ocijeni koji kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bošnjake svodi na vjersku zajednicu a koji im podiže svijest o državnosti Bosne i Hercegovine. Neka narod ocijeni ko je ovdje državnik, a ko je izgubljenik u mraku neznanja – zaključio je dr. Cerić, prenosi NAP.

 

#Izbori