Članak

Imamović predat Tužilaštvu BiH

Podsjećamo jučer je uhapšen pomoćnik ministra u Vladi TK-a Bahir Imamović prilikom primopredaje 10.000 KM od ukupno 30 000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) osoba inicijala B.I., koju su pripadnici SIPA-e jučer lišili slobode u okviru akcije "Kvarc", predata ja jutros, uz Izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu "Primanje dara i drugih oblika koristi“, Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopćeno je iz SIPAe-e.

Podsjećamo jučer je uhapšen pomoćnik ministra u Vladi TK-a Bahir Imamović prilikom primopredaje 10.000 KM od ukupno 30 000 KM, koje je trebao uzeti od dužnosnika poduzeća Tuzla-kvarc d.o.o. Tuzla.Osumnjičeni je tražio navedeni iznos kako bi kao pomoćnik ministra, zloupotrijebio svoje ovlasti  i proveo proceduru u kojoj bi navedenom poduzeću omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona.


 

#CrnaHronika