Članak

Izbori u SDP-u: 7. juna drugi krug u općinama Centar i Novi Grad

Kako je za agenciju Patria kazao Saša Magazinović, predsjednik Centralne izborne komisije SDP-a rezultati još uvijek pristižu sa terena, a bit će održan i drugi krug glasanja 7. juna.

Na više od 300 biračkih mjesta koja su bila otvorena jutros od 7 sati širom BiH članovi Socijaldemokratske partije (SDP) BiH birali su nova rukovodstva gradskih, općinskih, kantonalnih i regionalnih organizacija, po principu Jedan član-jedan glas, piše bh. novinska agencija Patria.

Birališta su zatvorena u 19 sati, a biralo se između 181 kandidata za predsjednike 78 općinskih organizacija, 14 kantonalnih i regionalnih i sedam gradskih organizacija SDP BiH.

Kako je za agenciju Patria kazao Saša Magazinović, predsjednik Centralne izborne komisije SDP-a rezultati još uvijek pristižu sa terena, a bit će održan i drugi krug glasanja 7. juna.

- U Sarajevu će biti drugi krug u općinama Centar i Novi Grad, a moguće je i u još jednom broju općinskih i kantonalnih organizacija - kazao je Magazinović navodeći da je bila velika izlaznost birača.

- Sve je prošlo bez problema. Svi rezultati bit će potvrđeni tek kada se završi drugi krug - kazao je Magazinović.

Na izborima pravo glasa imalo je 24.436 članova koji su izmirili obaveze članarine.
 
Izbornim procesom, u skladu s Pravilnikom o održavanju ovih izbora, rukovodile su općinske/gradske (OIK/GIK) i kantonalne/regionalne izborne komisije (KIK/RIK), a na nivou BiH Centralna izborna komisija SDPBiH (CIK). 

Poznati rezultati 

Igor Kamočaji je izabran za predsjednika Kantonalne organizacije SDP-a u Sarajevu. Na čelu Općinske organizacije Stari Grad bit će Malik Garibija, a u Novom Sarajevu Miroslav Živanović

Alen Šerak na čelu je Općinskog odbora u Ilijašu, Mirsad Dupovac, Ibro Berilo i Samir Avdić su u Hadžićima, Trnovu i na Ilidži.

Na čelu Kantonalne organizacije SDP-a u Tuzli bit će Enver Bijedić, a u HNK-u Zoran Mikulić.

#BiH