Članak

Ne znam šta je Dodik htio, a Nikolić neka strogoću trenira u Srbiji

Potvrdio je da neće ići na sastanak koji je Dodik za danas poslijepodne najavio s predstavnicima Republike Srpske u Predstavničkom i Domu naroda BiH, jer, kako je rekao, Dodik jedno dogovori ujutro, a

Na današnjoj pres konferenciji koju je održao u Banja Luci, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je rekao  da ne razumije šta su htjeli predsjednici Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik "držeći mu nedavno lekcije u Beogradu", jer se on već ranije odredio prema rezoluciji o Srebrenici, prenosi novinska agencija Patria.

-Ne razumijem, posebno Dodika, jer je bio dogovor da ovo pismo zajedno potpišemo - rekao je Ivanić ističući da ne zna "zašto je Dodiku trebao taj beogradski događaj, na kojem je s Nikolićem pozvao Ivanića da zatraži sazivanje sjednice Predsjedništva BiH o rezoluciji o Srebrenici".

-Očekivao sam i da Nikolića njegovi savjetnici bolje savjetuju, jer je jasno da je Bakir Izetbegović za rezoluciju o Srebrenici, a Dragan Čović je neutralan – dodao je Ivanić.

Pozvao je Nikolića da ne dijeli Srbe.

-Pozivam Nikolića da svoju strogoću trenira u Srbiji, te da se bolje pripremi i ne dijeli srpski narod zapadno od Drine - rekao je Ivanić.

Potvrdio je da neće ići na sastanak koji je Dodik za danas poslijepodne najavio s predstavnicima Republike Srpske u Predstavničkom i Domu naroda BiH, jer, kako je rekao, Dodik jedno dogovori ujutro, a drugo radi poslijepodne.

Kada je u pitanju tvrdnja predsjednika Republike Srpske da će tražiti referendum o Tužilaštvu i Sudu BiH, Ivanić je dodao da ima osjećaj „da je prvi put ozbiljan, ali da je pitanje da li je osmislio šta će poslije izjašnjavanja građana", javila je BNTV. 

#BiH