Članak

Novi Sad: SPN "Naši" pozivaju na proslavu 11. jula i nazivaju ga danom oslobođenja Srebrenice

Skup će biti prijavljen, a na njemu će učestvovati biše nacionalnih grupa, od rok izvođača, pa do narodnih muzičara – kaže se u dopisu.

Desničarska organizacija SNP "Naši" iz Novog Sada na više mail adresa različitih udruženja uputila je obavještenje da će ovaj pokret 11. jula na dan dženaze i obilježavanja genocida u Srebrenici organizirati veliki skup „20 godina od oslobođenja Srebrenice“, piše novinska agencija Patria.

U ovom sramnom pozivu dalje stoji:

- Skup će biti prijavljen, a na njemu će učestvovati više nacionalnih grupa, od rok izvođača, pa do narodnih muzičara – kaže se u dopisu.

Nadalje stoji da „jure da dođe neko i od glumaca i sportista“

- Znate na koga mislimo i ko su naši. Spremili smo nove zastave Karadžića i Mladića i treba da nas bude što više. Obavijestite sve članove na području Vojvodine (Novi Sad op.a.) i javite nam koliko je ljudi spremno da dođe na proslavu. Ukoliko policija ne dozvoli prijavu skupa, javit ćemo vam dalje poteze – navodi se u dopisu.

SPN „Naši“ poznata je i po tome što su na svojoj internetskoj stranici objavili spisak 30 javnih ličnosti Srbije, koje su optužili da su "srbromrsci i izdajnici". Na spisku se nalaze pojedini poznati glumci, reditelji, pisci, univerzitetski profesori i naučnici.

#BiH