Članak

Program 2. Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu 1. avgusta

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta prijavilo se 30 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova

Za skokove sa vodopada u Jajcu 1. avgusta prijavilo se 30 skakača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije a dolazak su najavili i ljubitelji ovog sporta sa Kosova.

Visok oko 21 metar, nastao na ušću Plive u Vrbas, vodopad u Jajcu je prema mnogim ocjenama među deset najljepših vodopada u svijetu. Među rijetkim je vodopadima koji se nalazi u samom centru grada.

Direktor Agencije za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Jajca Huso Hadžić podsjetio je za novinsku agenciju Patria kako su skokovi sa vodopada u Jajcu jedinstveni u svijetu, koje je prošle godine pratilo više od 5.000 posjetitelja, a događaj su prenijeli najveći svjetski mediji.

Stručnjaci za turizam već nekoliko godina Jajce uvršavaju u jedan od najljepših gradove Evrope, koji osim vodopada u centru grada turistima nudi ljepote Plivskih jezera, vjerski turizam, obilje ostataka iz srednjovjekovne Bosne.
 

Program 2. Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu:

12:00 sati – Promocija knjige Sportski vremeplov (u prostorijama Doma kulture u Jajcu) autora sportskog novinara Muhameda Bikića. Promotori su legenda mostarskih skokova Emir Balić i bivši reprezentativac BiH Vlatko Glavaš.

14:00 sati – Početak zabavnog programa (na platou vodopada)

16:00 sati – Izvođenje skokova. Ukupno će biti izvedeno 50 skokova koji će se izvoditi u dvije serije. U prvoj seriji će nastupiti 30 skakača, poslije prve serije slijede revijalni skokovi. Najbolje ocijenjenih 10 skakača iz prve serije nastupit će u drugoj seriji. Nakon izvedbe svih skokova uslijedit će proglašenje pobjednika.

Medijski pokrovitelji 2. Međunarodnih skokova u Jajcu su TV 1, BH Radio 1, Radio Jajce i bh. novinska agencija Patria. 

#BiH