Članak

Bećirović: Čudi me da je Zubac još uvijek na mjestu direktora SIPA-e

Podsjećamo, na dnevni red nije stavljena inicijativa da se raspravlja o smjeni Žike Krunića predsjednika NO PS BiH a koji štiti osuđenog direktora SIPA-e. Njemu je 5. marta izrečena presuda godina zat

Staša Košarac, poslanik SNSD-a komentirao je danas činjenicu da se na dnevnom redu nije našla inicijativa ministra sigurnosti Dragana Mektića o smjeni Žike Krunića, predsjedavajućeg Nezavisnog odbora PSBiH, javlja reporter novinske agencije Patria.

- Kao takva inicijativa nije ni došla na prošireni kolegij. Nama je došao prijedlog od DF-a da se formira neka ad hoc komisija Predstavničkog doma, a koja bi nadzirala rad Nezavisnog odbora. To je apsurd i na taj način samo bi se opet politički vršio pritisak - kazao je Košarac.

On je dodao da je ovo zapravo odnos SDS-a i SDA kao i odnos SDS-a i nekih međunarodnih orgnizacija.

- Bespotrebno se slučaj Zubac dodatno politizira - dodao je Košarac. 

Denis Bećirović poslanik SDP-a kazao je da mu nije jasno kako je Goran Zubac još uvijek na poziciji direktora SIPA-e s obzirom na postupak koji je već poprilično odmakao.

- Kao opozicioni poslanik samo ću reći da me čudi da je taj čovjek još uvijek na ovoj visokoj poziciji – istakao je Bećirović.

Podsjećamo, na dnevni red nije stavljena inicijativa da se raspravlja o smjeni Žike Krunića predsjednika NO PS BiH a koji štiti osuđenog direktora SIPA-e. Njemu je 5. marta izrečena presuda godina zatvora uslovno.

#BiH