Članak

Sindikalci tvrde: Izetbegović je rekao da će još jednom razmisliti o Zakonu o radu

Savez je za četvrtak najavio proteste ispred zgrade Parlamenta FBiH koji će početi u 11 sati, a bit će prekinuti ako prijedlog novog Zakona o radu bude povućen sa dnevnog reda, prenosi NAP.

Savez samostalnih sindikata BiH tražio je i danas tokom dana od političkih partija u FBiH da se s dnevnog reda skine Prijedlog zakona o radu koji bi se u četvrtak trebao naći na Domu naroda Parlamenta FBiH, prenosi novinska agencija Patria.

Na vanrednoj konferenciji za medije potvrdili su da su tokom dana obavili pregovore sa više političkih partija u BiH, kao i to da su od predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića dobili garanciju da će SDA o novom Zakonu o radu još jednom razmisliti.

SSSBiH traži da se Zakon o radu u potpunosti povuće sa dnevnog reda sutrašnje sjednice Doma naroda Parlamenta BiH, tvrdeći da on nije dobar za radnike.
S druge strane, mnogi ekonomski eksperti smatraju da je prijedlog novog Zakon o radu koristan i za radnike i za poslodavce, te da sindikalci štite svoje umjesto prava radnika.

Savez je za četvrtak najavio proteste ispred zgrade Parlamenta FBiH koji će početi u 11 sati, a protesti će biti prekinuti, rekli su, samno ako prijedlog novog Zakona o radu bude povućen sa dnevnog reda sjednice Doma naroda Parlamenta FBiH, prenosi NAP.
 

#BiH