Članak

Izetbegović uzimajući zasluge za proces protiv Zubca tvrdi da politika stoji iza optužbi!

Mi ćemo, vjerovatno, poslati Gorana Zubca u zatvor, izjavio je sinoć na skupu u Općini Novi Grad u Sarajevu Bakir Izetbegović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH.

Mi ćemo, vjerovatno, poslati Gorana Zubca u zatvor, izjavio je sinoć, kako su prenijeli mediji, na skupu u Općini Novi Grad u Sarajevu Bakir Izetbegović, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović nije precizirao na koga je mislio kada je rekao „mi“, ali obzirom da je riječ o političaru i političkom skupu ova izjava bi mogla teško naštetiti poziciji Tužilaštva Bosne i Hercegovine i ojačati poziciju odbrane na suđenju direktoru Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), javlja bh. novinska agencija Patria.

Naime, od samog početka procesa protiv Zubca, koji je optužen za zloupotrebu položaja, njegova odbrana, ali i srpski funkcioneri tvrde da je riječ o politički motiviranom procesu te da Zubac nije kriv.

Ova Izetbegovićeva izjava u kojoj on faktički priznaje da on kao član Predsjedništva BiH stoji iza optužbi protiv Zubca samo ide u prilog onima koji brane Zubca. Štaviše, prema informacijama, bliskim odbrani direktora SIPA-e, upravo bi ova izjava mogla biti temelj za odbranu i tvrdnje da iza svega ne stoji pravo nego politika.

Tako bi Izetbegović umjesto da, kako tvrdi, šalje Zubca u zatvor, mogao svojom izjavom odatle ga izbaviti!

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je podiglo optužnicu protiv Zubca temeljem kršenja zakona Bosne i Hercegovine, a ne na osnovu odluke neke političke stranke, vlasti, Predsjedništva BiH ili političara. Prije nekoliko dana Zubac se pred Sudom BiH izjasnio da nije kriv za zloupotrebu položaja prilikom odbijanja da spriječi paljenje zgrade Predsjedništva BiH, prenosi NAP.

 

 

#BiH